Профил Груп стартира изпълнението на фасадните елементи на жилищна сграда „Marrone“


Профил Груп ЕООД, лицензиран партньор на Salamander Industie-Produkte GmbH -Германия, стартира изпълнението на фасадните елементи на жилищна сграда „Marrone“, която се намира в близост до парк Гео Милев и зала Фестивална, гр. София. Сградата е от най-висок клас и е в категорията на така наречените – Пасивни сгради. Профил Груп ЕООД е главен изпълнител на частта дограма, външни ролетни щори и парапети.

Виж повече

                                                                                                 

Нова система плъзгане с повдигане evolutionDrive HST

Система Плъзгане с повдигане на Salamander предоставя на всяко помещение усещане за простор и осветеност. Независимо дали ще води към балкон, веранда или директно към двора, с едно движение на ръката може да създадете удобна връзка между интериорната и екстериорната част на Вашия дом, без да се съобразявате с дразнещи прагови елементи, които могат да причинят препъване.

Виж повече

                                                                                                 

Успешно участие на водещото изложение Fensterbau Frontale 2018 в Нюрнберг:

Salamander Industrie Produkte GMbH впечатлява с иновативни решения

 

През 2018 година за 30-и пореден път се проведе водещото изложение Fensterbau Frontale 2018 в Нюрнберг, на което с щанд от над 600 м² с модерен и свеж дизайн Salamander Industrie-Produkte GmbH, един от водещите европейски доставчици на PVC профилни системи за прозорци и врати, впечатли посетителите със своите атрактивни новости.

С пазарно ориентирани иновативни продуктови решения и новоразработено приложение „SIPortal“, предназначено за техническа подкрепа на своите партньори, Salamander се показа на изложението Fensterbau frontale 2018 в най-добрата си форма пред своите национални и международни посетители, готов за новите дигитални предизвикателства на Industry 4.0.

Акцент на щанда беше специално оформения изложбен тунел, представящ в ретроспекция историята на Salamander. Причината за това пътуване през времето е 100 годишния юбилей на Salamander Industrie-Produkte GmbH, който беше отпразнуван миналата година с грандиозно тържество.

Сред разнообразието от системи особено внимание предизвика плъзгаща се врата от система evolutionDrive, с различни решения за двукрило и трикрило . Модерното решение изпъква не само с филигранна оптика, но и с отлични статични показатели, които позволяват да бъдат остъклени огромни площи. Особено впечатление направи прикрепената алуминиева приставка в златен цвят, което допълни широката цветова гама на системите.

Отделно беше представена патентованата, независима от монтажа, технология за безопасност, устойчива на крадци до клас на резистентност RC 2. Безопасният механизъм работи автономно от обкова и позволява по-специално използването на траверси с плоски релси или прагове. Това прави Salamander единствения системен доставчик на пазара в сегмента на плъзгащитеврати, предлагайки решение за устойчивост срещу крадци.

Високоефективната профилна система Brügmann bluEvolution 82, ориентирана към бъдещето и енергоспестяването, впечатли посетителите със своите уникални системни детайли. Иновативна 6-камерна система с конструктивна ширина 82 мм, която съчетава в себе си отлични енергийно спестяващи качества и специална технология на уплътненията, което прави системата идеална за конструиране на прозорци за влагане в пасивни къщи. Brügmann bluEvolution 82 е със 100% възможност за рециклиране и преработка.

„С нашето мото за изложението Fensterbau Frontale тази година: Отваряме повече от прозорци и врати „, можем да се идентифицираме на 100%. Бяхме там с абсолютно професионален екип, имаме първокласни глобални продуктови решения и се възползваме от сътрудничеството в световен мащаб с нашите партньори“, се съгласяват г-н Götz Schmiedeknecht, главен изпълнителен директор и г-н Wolfgang Sandhaus, управляващ партньор в Salamander.

Виж повече

                                                                                                            Жилищна сграда Bella Vista, кв. Витоша с прозорци Salamander Streamline 76

 

bella vista salamander streamline

Имаме удоволствието да Ви представим новият съвместен проект жилищна сграда Bella Vista, кв. Витоша

Възложител:  фирма Прогресстрой Инженеринг ЕООД  http://www.progressbg.eu/

Изпълнител на прозоречните елементи: фирма Профил Груп ЕООД https://www.profil-bg.com/

Прозорците са конструирани  с прозоречна система Salamander Streamline 76, клас А http://salamander-bulgaria.com/products/window-systems/streamline-76/ като използваното прозоречно крило е със заоблен дизайн, което в съчетание с цветовата комбинация отвън сив цвят Antrazithgrau 7016, вътре бял цвят, придава завършен елегантен вид на фасадата, а в същото време предоставя лесни дизайнерски решения за вътрешния интериор.

Вложеният троен стъклопакет с топъл кант, високоенергийно стъкло и конструктивна ширина от 40 мм, осигурява отлична топло- и шумоизолация на жилищните помещения. Монтираните секюрити дръжки повишават сигурността и спокойствието на живущите.

Виж повече

Нова система плъзгане evolutionDrive SF

 

Salamander evolutionDrive SF,PVC плъзгане,Sli
Система плъзгане evolutionDrive SF е предназначена за конструиране на плъзгащи се врати и прозорци. Отличава се с нископрофилна каса с конструктивна ширина от 76 мм, със съвременен стил, елегантни форми и е съвместима с всички профили за вграждане и техники за остъкляване на профилна система Streamline.
Виж повече

Salamander Industrie-Produkte GmbH на водещото изложение BAU 2017 Мюнхен

 

Salamander Bau 2017

Успешно приключи премиерното участие на Salamander Industrie-Produkte GmbH, един от водещите европейски доставчици на системи за ПВЦ прозорци и врати, на изложението за архитектура, строителни материали и системи BAU 2017.

Акцент на щанда бяха иновативни решения за подови покрития на тераси, веранди и околобасейнови пространства със система профили, произведени от материал Resysta.  Материалът е с оптика, близка до тази на естествената дървесина, но се отличава с висока механична и температурна устойчивост, без да изгнива, посивява, начупва или разпада на трески. Основата за производство на системните профили представлява единствената по рода си композиция от оризови люспи, каменна сол и минерални масла, която гарантира чудесен еко баланс и ги прави напълно рециклируеми.

Виж повече

Salamander ще представи иновативни профилни решения на изложението BAU в Мюнхен от 16 до 21.01.2017г


Salamander профилни системи

Новости в строителните решения  и иновации в профилните системи могат да очакват посетителите  от 16-ти -21.01.2017 в зала А6 щанд 102 на Salamander Industrie Produkte.

На щанда ще бъдат представени на архитекти, търговци, производители и потребители продуктите Salamander, както и иновативната профилна система  evolutionDrive Hebeschiebetür.

Всички продукти отново са обединени от съществените за бранда характеристики – качество, устойчивост и дизайн.

Виж повече

Изцяло завършен е комплекс Тиара

Жилищният комплекс Тиара е разположен на едно от най-атрактивните и комуникативни местоположения в гр. София – в непосредствена близост до Mall Paradise.

За този обект, фирма SAAV® произвежда и монтира над 1000 кв.м. врати и прозорци от висококачествения профил Streamline 76 на Salamander.

 

Виж повече

Система BluEvolution – отличен избор за пасивни и нискоенергийни къщи

В кв. Симеоново, район Витоша, започна строителството на четири броя редови къщи. За изработката на техните прозорци ще бъдат използвани профили от система „BluEvolution“ на Salamander Industrie Produkte GmbH, един от водещите европейски производители на енергоспестяващи системи за прозорци и врати, чийто ексклузивен представител за България е Агенция Митев-Радулов.
Предвидената система е шесткамерна, с коефициент на топлопроводимост 1 W/m²K и индекс на шумоизолация 47 dB, сертифицирана за вграждане в пасивни и нискоенергийни къщи.
Профилната система от ново поколение „BluEvolution“ e отличен избор за строителство на всякакъв тип сгради.

Виж повече

Агенция Митев – Радулов отново на върха

Седемте рилски езера са безспорно един от най – мощните източници на енергия, до който екипът ни се докосна по време на неповторимия фирмен уикенд. С удоволствие бихме посетили това приказно място отново!

Виж повече

Фирма Бокал инвестира в нов обект в Студентски град

Фирма Бокал, специалист в цялистното изграждане на жилищни и административни сгради, залагайки на по-добра топлоизолация, отново избра системата BluEvolution на Salanader Германия.

Жилищен комплекс„Слънчогледи” е проект от затворен тип, състоящ се от 5 секции, ситуирани в „П-образна“ форма. Изграждането на всяка част е планирано да става поетапно, като строителните дейности по секция „А“ са вече факт.

Виж повече