Фирма Бокал инвестира в нов обект в Студентски град

Фирма Бокал, специалист в цялистното изграждане на жилищни и административни сгради, залагайки на по-добра топлоизолация, отново избра системата BluEvolution на Salanader Германия.

Жилищен комплекс„Слънчогледи” е проект от затворен тип, състоящ се от 5 секции, ситуирани в “П-образна” форма. Изграждането на всяка част е планирано да става поетапно, като строителните дейности по секция “А” са вече факт.

Комплекс„Слънчогледи” е разположен в кв. Студентски град на ул. Акад. Йордан Трифонов. Благоприятната локация на комплекса му осигурява възможност да предостави тиха и спокойна среда за своите обитатели.

Комплексът е с модерна и изчистена визия, която не натрапва с присъствието си, а топлите ѝ цветове носят усещане за домашен уют и топлина. Асиметричните форми придават на сградата необходимата раздвиженост, която олекотява обемите ѝ и им вдъхва живот. Интересна закачка на архитекта са флоралните мотиви по фасадната облицовка, които целят да направят елегантна препратка към името на проекта.

Във вътрешното пространство на колмплекса е предвидена градина за отдих, оформена и озеленена по индивидуален дизайнерски проект. При проектирането на градината са заложени зони за отдих, детска площадка и гимнастически кът. Сигурността на обитателите на комплекса ще се гарантира чрез системи за контрол на достъп и постоянно видеонаблюдение.