„Salamander Industrie Produkte“ GmbH, 120 – годишен стремеж към иновации

Със своята над 120 годишна история компанията “Salamander Industrie Produkte” GmbH преминава през различни етапи в своето развитие, за да се превърне днес във водещ производител на PVC профилни системи за врати и прозорци.

Основана в далечната 1885 г. в гр. Корнвестхайм, до Щутгарт, под името “Якоб Зигле”, дейността на компанията е производство и търговия на всички видове обувни стоки. През 1913 г. “Якоб Зигле и Сие” е вече най-голямата немска обувна фабрика и е преименувана на “Salamander”.

Първите си стъпки в областта на PVC техниката компанията прави в началото на 60-те години при производство на токчета за дамски обувки. През 1973 г. започва производство и разпространение на профили от PVC за врати и прозорци. Дванадесет години по-късно е въведена атрактивната за времето си система “UNIVERSAL”, добре позната на българския пазар от 1997 г. благодарение на “Агенция Митев-Радулов”. Година по-късно започва предлагането на Design-системите, а именно 2D, 3D, MD, АD. През 2002 година, с цел задоволяване вкуса за естетика и практичност на съвременния потребител, е създадена системата Streamline 76. Същата година е осъществено сливане на компаниите “Salamander Industrie Produkte” и “Brügmann” от гр. Папенбург, Северна Германия. От тогава компанията разполага с две търговски марки:
* “Salamander” – Design 3D, Streamline 76, Streamline Vision и bluEvolution 92;
* “Brügmann bluEvolution” – bluEvolution 73 и bluEvolution 82.

Основни предимства са:

Първокласно качество – Профилите Salamander напълно отговарят на немския стандарт за качество – RAL GZ 716/ т. 1 и т. 7, както и на европейската норма EN 12608:2003.

– Съчетание на отделните профилни системи – В ядрото на философията на компанията стои перфектното съчетание на отделните профилни системи  с възможност за конструиране на прозоречни елементи, входни врати, плъзгане с повдигане и класическо плъзгане.

Многообразие на форми – Особено внимание е отделено на геометрията и външния дизайн на профила. Съчетанието от меки линии и смели футуристични решения отличават профила от останалите марки на пазара. Всички отделни профилни системи предлагат избор за права, скосена и заоблена оптика.

Брилянтна повърхност и искрящо бял цвят на профила„Salamander“ особено се гордее със специалната си рецептура за постигане на брилянтната повърхност и искрящо белия цвят на профила, несравним с останалите марки на пазара.

Богата цветова гама – За декориране на профилите в цветова гама, състояща се от над 1600 цвята, производителят влага висококачествено декориращо фолио от реномирани марки при  стриктно спазени изискванията на стандарт RAL – GZ/716  т. 7.

– Перфектна функционалност в съчетание с лесна поддръжка – Специалното покритие и гланцирана повърхност на профила затрудняват полепването на замърсяващи частици по повърхността му и улесняват максимално неговото почистване и поддръжка.

– Високи изисквания за термо- и шумоизолация – Благодарение на голямата си конструктивна ширина /73 мм, 76 мм, 82 мм и 92 мм/, позволяваща вграждане на различни стъклопакети до 60 мм, както и на поместените във вътрешността на профила камери /5, 6 и 7 камери/ профилните системи на „Salamander“ показват високи показатели за термо- и шумоизолация, напълно съответстващи на европейските стандарти.

Това са само част от основните предимства на профилите, гарантиращи на „Salamander“ една крачка пред другите.

Местонахождение

Deutschland
Jakob-Sigle-Straße 58
86842 Türkheim
Tel. +49 (0) 82 45 52-0 (Zentrale)
E-mail: info@sip.de
http://www.sip.de

salamander_logo_neu-page-001