Профил груп стартира изпълнението на обект „Marrone“

Профил Груп ЕООД, лицензиран партньор на Salamander Industie-Produkte GmbH -Германия, стартира изпълнението на фасадните елементи на жилищна сграда „Marrone“, която се намира в близост до парк Гео Милев и зала Фестивална, гр. София. Сградата е от най-висок клас и е в категорията на така наречените – Пасивни сгради. Профил Груп ЕООД е главен изпълнител на частта дограма, външни ролетни щори и парапети.

Прозорците на сградата са истински шедьовър в тази област, конструирани от  ПВЦ профилна система bluEvolution 92 на SALAMANDER Industrie-Produkte GmbH- Германия, един от водещите европейски доставчици на ПВЦ системи за прозорци и врати, в съчетание с регулируем немски обков и трoен стъклопакет 44 мм  – високо енергийно-флоатно-К-стъкло. При посочената комбинация общия коефициент на топлопремиване на посочените елементи Uw< 1 W/m².K

Система bluEvolution 92 е 6 камерна профилна система с конструктивна ширина 92 мм ( най-голямата в момента на пазара в България) и три реални точки на уплътнение на отваряемите части ( не средна гума, както при повечето системи). Изключителната й конструктивна ширина от 92 мм спомага за постигане на най-високи стойности на шумо- и топлоизолация , поради което е сертифицирана за вграждане в пасивни и нискоенергийни сгради. В конкретния случай за перфектно съчетание с останалите цветове на фасадата използваните профили са фолирани в цвят орех.